Vraždy podle abecedy

Skvělá detektivka od královny žánru Agathy Christie v podání skvělého Aleše Procházky. Doporučuji další napínavý příběh slavného detektiva Hercula Poirota.


Vraždy podle abecedy

Autor: Agatha Christie
Interpret: Aleš Procházka
Vydavatel: Tympanum
Edice: Voilá! Hercule Poirot
Režie: Hana Kofránková
Stopáž: 6CD / 7h 36min
Verze: Nezkrácená
Rok: 2009
Hodnocení: Skvělé (5/5)

Hodnocení:

Samotný příběh je určitě z autorčiných povedenějších. Kniha vás už od začátku vtáhne do děje a neobsahuje příliš mnoho hluchých pasáží. Zápletka rozhodně nepatří mezi ty klasické a dočkáme se zde opravdu překvapivého zvratu. Rozhodně se nebudete nudit.

Nahrávka patří bez váhání mezi ty nejlepší. Aleš Procházka je opravdu skvělý – Hercule Poirot v jeho podání zapadá přesně do mých představ. Jeho projev je poklidný, uvolněný, přitom dostatečně výrazný. S textem a postavami dostatečně herecky pracuje a tak nahrávka není pouhé suché čtení.

Doprovodná hudba je dostatečné kvalitní (žádné neurčité syntetické zvuky) a skvěle doplňuje příběh. Na nahrávce je znát rukopis režisérky Hany Kofránkové a všichni zúčastnění odvedli dobrou a profesionální práci. Nezbývá tedy než nahrávku vřele doporučit.

Obsah:

Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z Andoveru. Na pultě trafiky ležel rozevřený Abecední jízdní řád, známý pod zkratkou ABC. Jako za starých dobrých časů se Poirot vydává po stopě se svým přítelem kapitánem Hastingsem. Přichází však další vražda – tentokrát Betty Bernardové na pláži v Bexhillu a pak třetí – lorda Carmichaela Clarka v Curstonu. Poirot i Hastings vzdorují něčemu horšímu než je obyčejný zločin, čelí šílenství…

(oficiální text vydavatele)

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář