Jméno růže

Úžasná dramatizace jednoho z nejznámějších románů Umberta Eca s takovými herci jako jsou Pavel Soukup, David Novotný či Radovan Lukavský. Neodoláte si ji neposlechnout celou najednou.


Jméno růže

Autor: Umberto Eco
Hrají: Josef Somr, David Novotný, Pavel Soukup, František Němec, Radovan Lukavský, Jan Vlasák, Václav Vydra, Miroslav Táborský, Bořivoj Navrátil, Jiří Lábus, Rudolf Pellar, Pavel Trávníček a další…
Vydavatel: Radioservis
Režie: Ivan Chrz
Překlad: Zdeněk Frýbort
Dramatizace: Michal Lázňovský
Rok: 2002
Hodnocení: Skvělé (5/5)

Hodnocení:

Komu se kniha může zdát příliš rozvláčná a filosofická a film poněkud „Hollywoodský“, určitě ocení tuto dramatizaci z pera Michala Lázňovského. Děj plyne velmi svižně a přestože rozhodně nejde o klasickou detektivku, není o napětí nouze. Z kvalitní předlohy bylo vytěženo maximum.

Mezi herci zde exceluje Pavel Soukup se svým podmanivým hlasem, který navíc výborně vystihl svou roli. Taktéž František Němec, byť s podstatně menší rolí, odvedl profesionální výkon a ani Josefu Somrovi či Davidu Novotnému rozhodně nelze nic vytknout. Je zde náležitě využito deklamátorské umění Radovana Lukavského a až na Jiřího Lábuse či Pavla Trávníčka, kteří působí v rolích mnichů poněkud křečovitě, je výběr hereckého obsazení úspěšný.

Nahrávka mě opravdu potěšila a mohu ji jen a jen doporučit.

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář