Jak se dělá chalupa

Milý humor Františka Nepila v podání samotného autora. Potěší určitě všechny kutily a nadšence do chalupaření.


Jak se dělá chalupa

Autor: František Nepil
Interpret: František Nepil
Vydavatel: Supraphon
Stopáž: 1 CD / 1h 14min
Verze: Autorské převyprávění
Rok: 2009
Hodnocení: Dobré (4/5)

Hodnocení:

Kdo má rád humor Františka Nepila, jistě bude znát i tuto knihu. A kdo zná tuto knihu, jistě ví, že se bude bude dobře bavit inteligentním a milým humorem. A kdo navíc měl někdy chalupu, bude nadšen. To celé ve skvělém podání samotného autora.

František Nepil není totiž pouze výborný spisovatel. Nedokážu si představit, že by někdo jeho knížky předčítal lépe a vtipněji, než o sám. Jeho volba jako interpreta tedy není rozhodně nějaká nouze, ale naopak ideální volba.

Nejsem nadšenec hospodského hudebního žánru a tudíž ani písně, které prokládají jednotlivé kapitoly, mě příliš neoslovily. Proto jsem zvolil o něco nižší hodnocení.

Obsah:

Jedna z půvabných knížek čapkovského pozorovatele a vypravěče Františka Nepila pojednává o tom, co je pro našince typické, totiž o chalupaření. Autor tak činí se sobě vlastním jemným a inteligentním humorem a z textu je patrné, že čerpá z vlastních zkušeností. Text interpretuje sám a dlužno říci, že naprosto neopakovatelně, prostě tak, jak to uměl jen František Nepil, původně reklamní textař a později spisovatel z povolání, který si před čtyřiceti lety získal oblibu posluchačů četbou svých fejetonů v rozhlasovém ranním vysílání.

(oficiální text vydavatele)

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář