Schůzka se smrtí

Spíše podprůměrná detektivka od královny žánru Agathy Christie v podání jindy profesionální, ale zde slabé Růženy Merunkové. Zatím nejslabší z této řady od vydavatelství Tympanum.


Schůzka se smrtí

Autor: Agatha Christie
Interpret: Růžena Merunková
Vydavatel: Tympanum
Edice: Voilá! Hercule Poirot
Režie: Aleš Vrzák
Stopáž: 6CD / 7h 12min
Verze: Nezkrácená
Rok: 2009
Hodnocení: Slabé (2/5)

Hodnocení:

Příběh je od začátku značně nudný. Autorka se zde snažila postavit zápletku na čistě psychologické rovině, ale většinou to působí hloupě či naivně. Ani zkoumání zločinu Herculem Poirotem, který se zapojí do děje až v druhé polovině, není zajímavé jako obvykle a rozuzlení, byť překvapivé, je už jenom křeč.

Růžena Merunková, byť dozajista profesionálka a kvalitní herečka, není na tento typ literatury vhodná. Zvláště ze začátku je její projev poněkud monotónní a vyžaduje posluchačovu značnou pozornost, čemuž nepomáhá ani její již unavenější hlas. Její pokusy o stylizaci do některých postav mi pak také příliš nesedly.

Doprovodná hudba byla sice volena celkem vhodně, nicméně svou melancholií již jen podtrhuje celé vyznění nahrávky. Doporučuji tedy jen pro nadšence (ať již do mluveného slova, tak detektivek Agathy Christie).

Obsah:

Námět na detektivní román Schůzka se smrtí získala Agatha Christie při cestách se svým mužem, archeologem Mallowanem, který prováděl vykopávky na Blízkém východě. Na pozadí růžových skal údolí Petry se staneme svědky střetnutí staré despotické ženy a jejích dětí, kteří jsou k sobě připoutáni vzájemnou nenávistí. Nakonec dojde k nevyhnutelnému – k tragické smrti matky. Vyvstává otázka – přirozená příčina, nebo vražda? Dospělé děti měly tisíc a jeden důvod přát si matčinu smrt…

(oficiální text vydavatele)

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář